Колишньому нардепу-втікачу Онищенку винесено вирок за масштабні газові оборудки

post-img

1 хв читати

За заволодіння державними коштами на суму понад 740 млн грн народному депутату України VII скликання суд виніс вирок у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це, як пише УНІАН, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП). При цьому прізвище екс-нардепа не називається. Але у Центрі протидії корупції (ЦПК) зазначили, що йдеться про Олександра Онищенка.

“15 та 12 років позбавлення волі з конфіскацією – колегія суддів ВАКС (Вищий антикорупційний суд- УНІАН) оголосила вирок народному депутату України VII скликання та його фінансовому директору, обвинувачених у заволодінні державними коштами на суму понад 740 млн грн під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з публічним акціонерним товариством “Укргазвидобування”“, – повідомили в САП.

В Центрі протидії корупції зазначили, що ВАКС ухвалив обвинувальний вирок щодо екс-нардепа-втікача Олександра Онищенка та його фінансової директорки Олени Павленко.

“Онищенка визнали винними одразу за кількома статтями Кримінального кодексу. За сукупністю злочинів йому призначили 15 років ув’язнення з конфіскацією майна та штрафом. Також його позбавили права обіймати певні посади на 3 роки після відбуття покарання”, – сказано в повідомленні.

За рішенням суду, Павленко призначили 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади на 3 роки.

author-img

Femida.ua

редакція Femida.ua