Три роки позбавлення волі: у Хмельницькій області засуджено ще одного “інтернет-пірата”

post-img

1 хв читати

Ініціатива “Чисте небо” продовжує боротьбу з піратством і захищає права інтелектуальної власності на шляху до ЄС і стандартів спільноти. Разом з адвокатами Smartsolutions команда продовжує активно працювати над кримінальним переслідуванням крадіїв інтелектуальної власності у 2024 році.

Так, вироком Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області від 21 березня 2024 року, місцевого підприємця, який надавав платні послуги з підключення до популярного піратського стрімінгового сервісу, визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень одночасно за двома статтями Кримінального кодексу України (ч. 2 ст. 176 та ч. 2 ст. 361-2 КК України), призначено йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі та звільнено від відбування покарання з випробуванням тривалістю 1 рік.

Додатково з порушника стягнуто вартість проведених судових експертиз. Окрім цього, засуджений відшкодував правовласникам матеріальні збитки, завдані скоєнням злочину.

“1+1 media та ІЧН висловлюють подяку фахівцям відділу протидії кіберзлочинам в Хмельницькій області, та вкотре застерігають  крадіжка контенту є злочином. Дохід від підключення глядачів до піратського телебачення не вартий подальших проблем із законом. Кожен має це памʼятати і користуватися виключно тими ресурсами для перегляду контенту, які не порушують авторських прав”, — прокоментував Вʼячеслав Мієнко, керівник Антипіратської Ініціативи “Чисте небо” та заступник генерального директора 1+1 media з правових питань.

Окрім незаконної ретрансляції українських телеканалів, інтернет-пірати часто надають глядачам доступ до контенту держави-агресора, поширюючи в такий спосіб ворожу пропаганду та фейки.

author-img

Femida.ua

редакція Femida.ua