Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до парламенту

post-img

1 хв читати

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав розпорядження щодо допуску журналістів до Верховної Ради в умовах дії воєнного стану.

Про це повідомила пресслужба Апарату ВР.

Розпорядження затверджує положення про акредитацію медіа при Верховній Раді на період дії воєнного стану. Згідно з цим документом, журналісти матимуть змогу висвітлювати роботу парламенту прямо у його приміщенні. Для цього буде створено необхідні умови, зокрема, обладнані робочі місця, місце для брифінгів, запису інтервʼю, трансляції засідань тощо.

Раніше голова Верховної Ради та керівник Апарату ВР провели зустріч із журналістами, де поінформували їх про особливості роботи медіа у пресцентрі парламенту. Вони пояснили принцип роботи пресцентру під час засідань ВР, а також вимоги, яких необхідно дотримуватись для допуску до будівлі парламенту.

Під час повітряної тривоги журналісти зобов’язані будуть спускатися в укриття. Стефанчук наголосив, що незважаючи на обмеження під час дії воєнного стану, важливо, щоб журналісти мали можливість висвітлювати роботу законодавчого органу. У зв’язку з необхідністю дотримання безпекових вимог, максимальна кількість журналістів у пресцентрі може становити до 30 осіб.

author-img

Femida.ua

редакція Femida.ua