Українці у Польщі реєструють бізнес, який потребує найменших витрат: про які види йдеться

2 хв читати

Українці в Польщі зазвичай намагаються запустити бізнес, який потребує найменше витрат на придбання основних засобів. У більшості це послуги, онлайн-торгівля, але популярними напрямами також є освіта, будівництво, сфера краси, консалтингові послуги, туризм, послуги на ринку нерухомості, кав’ярні та IT-компанії.

Про це повідомили в “Дія.Бізнес” у Варшаві, передає Укрінформ.

Як зазначається, якщо українці винаймають персонал, то, як правило, працевлаштовують також українців, зокрема й із міркувань економії.

У перші місяці, не володіючи мовою, не знаючи особливостей бухгалтерського обліку та оподаткування, власники українських фірм шукали польських фахівців, проте зрозуміли, що для багатьох, особливо невеликих бізнесів, вони не по кишені.

Перше, з чим стикається український роботодавець у Польщі, – це запит польських спеціалістів на велику ставку та маленькі відсотки від прибутку чи від продажу.

“Тож українські компанії, що ведуть одноособову діяльність, не можуть собі дозволити брати на роботу поляків. Навіть компанії, у штаті яких 3-4 співробітники. Тому вони беруть зазвичай українців, які вже живуть у Польщі достатньо довго, вже асимільовані, мають налагоджені соціальні зв’язки, вільно спілкуються польською та англійською мовами”, – розповіла керівниця центру “Дія.Бізнес” у Варшаві Вікторія Коритнік. 

Без автора