Суд не погодився з аргументами захисту та залишив Тищенка під цілодобовим домашнім арештом

1 хв читати

3 липня 2024 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 25 червня 2024 року, якою задоволено клопотання прокурора і застосовано до підозрюваного Миколи Тищенка запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, за виключенням необхідності отримання медичної допомоги, та необхідності прямувати до зони укриття від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, за адресою визначеною в ухвалі, строком до 23 серпня 2024 року, в межах строку досудового розслідування, з покладенням на підозрюваного обов’язків, передбачених частиною 5 статті 194 Кримінального процесуального кодексу України.

Про це повідомляє Судова влада.

Сторона захисту заявила, що підозра парламентарю є необґрунтованою. Натомість прокурор це заперечив: адвокати, за його словами, не надали контраргументів. І додав: що Тищенко та його захисники наполягають, що депутат діяв у межах ТСК, однак жодних документів вони не надали, чи чинна ця комісія, і яке відношення вона має до ботоферм та колцентрів.

Сам депутат наполягав, що подавав заяви до правоохоронців про перевірки адрес у Дніпрі, за якими начебто здійснювалось шахрайство. Мовляв, вже після ухвал суду про обшуки, він приїхав до міста як народний депутат, щоб перевірити роботу правоохоронних органів.

Натомість прокурор зауважив, що в апеляційній скарзі представники Тищенка самі ж визнали, що депутат був присутній на місці події разом з поліціянтом, який фігурував у сутичці.

«Сторона захисту вказує на те, що були дії, направлені на так звану допомогу співробітнику поліції. Сторона обвинувачення вважає, що дії поліціянта є неправомірними», — сказав прокурор.

Адвокати казали, що у парламенті не вистачає депутатів, натякаючи, що обраний запобіжний захід Тищенку може впливати на роботу Ради. На що суддя відповіла: «Суддів також не вистачає, але ми якимось чином працюємо. Давайте без цих полемік».

За результатами апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 25 червня 2024 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту – без задоволення.

Так, запобіжний захід Тищенку триватиме до 23 серпня.

Нагадаємо, Тищенко підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 146 Кримінального кодексу України.

Без автора