Відтепер Мінсоцполітики та Мін’юст будуть здійснювати обмін інформацією щодо внутрішньо переміщених осіб та боржників

post-img

1 хв читати

Завдяки обміну інформацією державним та приватним виконавцям не потрібно буде більше надсилати листами запити до Мінсоцполітики, щоб уточнити інформацію про внутрішньо переміщених осіб, які є боржниками. Отримувати відомості про боржників з числа ВПО, зокрема про фактичне місце їхнього проживання, вони зможуть в електронній формі – заощаджуючи час та бюджетні кошти.

Про це повідомляє Міністерство юстиції України.

ЯК ЦЕ ПРАЦЮЄ?

Від ресурсу Мінʼюсту – Автоматизованої системи виконавчого провадження (АСВП) – направлятимуть запити до ресурсу Мінсоцполітики – Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС). Це дозволить державним та приватним виконавцям оперативно отримувати необхідні дані про боржників, які стоять на обліку ВПО, а отже виконувати рішення судів та інших органів.

Водночас від ресурсу Мінсоцполітики зможуть направляти запити до ресурсу Мінʼюсту щодо боржників, а саме отримувати відомості про факт несплати аліментів. Це дозволить у майбутньому через ЄІССС без додаткових зусиль працівника призначати та виплачувати державну тимчасову допомогу дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце їх проживання невідоме.

У відомстві зазначають, що така взаємодія стала можлива в рамках договору між Міністерством соціальної політики та Міністерством оборони.

Без автора