Голова РСУ Моніч закликає до підняття зарплат працівникам апаратів суддів, а також суддівської винагороди суддям першої інстанції

post-img

1 хв читати

Відбулася нарада, на якій обговорювалися питання оплати праці суддів і працівників судової системи. На нараді були присутні керівники судової гілки влади, народні депутати, представники Міністерства фінансів, Національного агентства з питань державної служби та інші зацікавлені особи.

Про це повідомляє Рада суддів України.

“Низький рівень заробітної плати працівників апаратів суддів, особливо у порівнянні з державними службовцями інших органів державної влади, надзвичайно гостро проявився під час війни. Наслідком став критичний відтік кадрів. Тому схвалення пропозиції щодо встановлення посадового окладу працівників апарату суду у відсотковому розмірі до суддівської винагороди, про який Рада суддів говорить щонайменше чотири роки, коли ця проблема почала наростати, на наш погляд є найбільш прийнятним варіантом врегулювання проблеми”, – зазначив Голова Ради суддів України.

Аналогічні позиції висловили й інші представники судової влади.

Також Богдан Моніч звернув увагу на необхідності підвищення суддівської винагороди, особливо для суддів першої інстанції. “Суддівська винагорода є “замороженою” з 2019 року. Водночас з огляду на складність фінансування потреб Держави в умовах війни, першим кроком могло б бути запровадження додаткових коефіцієнтів до посадових окладів для суддів, які здійснюють правосуддя в прифронтових регіонах, таких як Харківська, Донецька, Херсонська, Миколаївська, Одеська, Запорізька та інші області України, які підпадають під таке визначення”, – наголосив Богдан Моніч.

У Раді суддів відзначають, що це, фактично, була перша нарада такого рівня й представництва, та сподіваються, що подальші зустрічі, обговорення та дискусії зможуть принести конкретні результати, які відчує кожен працівник суду.

Без автора