“Приватбанк” виставив на продаж 155 тисяч безнадійних карткових кредитів з дисконтом до 98%

post-img

1 хв читати

Державний “Приватбанк” виставив на продаж права вимоги за портфелем безнадійних карткових кредитів фізичних осіб на суму 1,6 млрд грн.

Торги заплановані 30 серпня на платформі системи електронних торгів Мін’юсту OpenMarket (ДП “СЕТАМ”), повідомляє пресслужба банку.

Портфель на продаж включає понад 155 тисяч споживчих кредитів наданих фізичним особам без забезпечення, які були визнані безнадійними та списані за рахунок сформованих резервів. При цьому з портфелю для продажу виключені кредити, за якими боржниками є військовослужбовці та мобілізовані, про яких знає банк. Права вимоги за таким портфелем включають лише тіло кредиту та нараховані відсотки.

Аукціон відбудеться за “голландською” моделлю (зі зниженням ціни). Початкова вартість лота – 1,6 млрд грн, під час торгів вона може опуститися максимум до 34,4 млн грн, що відповідає 2,15% стартової вартості.

До участі у торгах будуть допущені фінансові установи, які мають діючу ліцензію на надання коштів у позику та/або послуги з факторингу, та відповідають вимогам банку. 

Без автора