Куди звертатися в разі порушень прав військових і ветеранів війни – роз’яснення Офісу Омбудсмана

post-img

2 хв читати

У Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини впроваджено 9 основних напрямів роботи, серед яких – додержання прав людини в секторі безпеки та оборони. Йдеться про права військовослужбовців, поліцейських, ветеранів війни, осіб, позбавлених свободи внаслідок збройної агресії проти України та зниклих безвісти, а також про членів їхніх родин.

Офіс Омбудсмана зазначає, що наразі держава реалізує ветеранську політику, спрямовану на дотримання прав і соціальних гарантій ветеранів війни та членів їхніх родин. Водночас через низку об’єктивних причин ветерани та їхні родини не завжди можуть безперешкодно отримати всі пільги та соціальні гарантії, визначені законодавством.

Тому Уповноважений Верховної Ради України з прав людини нагадує: якщо ваші права порушені, наприклад, у разі лікування через поранення вам виплатили грошове забезпечення не в повному обсязі або несвоєчасно виплатили одноразову грошову допомогу за загиблого військовослужбовця, ви можете звернутися до Офісу Омбудсмана.

Контакти для звернень до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини:

  • за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008
  • на електронну пошту:hotline@ombudsman.gov.ua
  • за номерами телефонів: 0-800-501-720, 044-299-74-08.

Без автора