Суд задовільнив позов Портнова про захист честі та гідності: “Рух чесно” має сплатити 240 тис грн та видалити недостовірну інформацію

post-img

2 хв читати

Суд визнав недостовірною інформацію, яку рух “Чесно” поширив про юриста Андрія Портнова, присудив її спростувати, видалити профіль та зображення Портнова, а також виплатити йому 240 тис гривень компенсації.

Про це йдеться у рішенні Печерського районного суду міста Києва від 31 серпня 2024 року, повідомила адвокат Каріна Мікітян, інформують “Українські новини”.

Торік Портнов звернувся до суду з цивільним позовом до руху “Чесно”. Розглянувши справу суд вирішив визнати недостовірною і такою, що порочить честь, гідність і ділову репутацію Андрія Портнова інформацію про нього на сайті руху. Зокрема, про нібито кримінальне провадження проти нього за державну зраду. Суд зобов’язав рух “Чесно” спростувати цю інформацію на своєму сайті, видалити профіль Портнова з усією інформацією про нього, а також його зображення.

Рух “Чесно” також має компенсувати Портнову 7,2 тис грн судового збору і 232 тис грн витрат на правничу допомогу. Загалом, близько 240 тис грн.

Без автора