В Україні готують нову систему виплат військовим за американським зразком

post-img

7 хв читати

Міністерство оборони розпочало публічне обговорення Стратегії залучення, розвитку та утримання людського капіталу в силах оборони України на період до 2027 року.

Про це повідомляє Ukrainian Military Pages.

«Одним із пріоритетів на сьогодні є розвиток людського капіталу. Це ключ до перемоги та запорука успіху. Нова Стратегія стане інструментом для підвищення престижу служби, всебічного розвитку та посилення мотивації наших захисників. Вона запроваджує комплексний та інноваційний підхід, враховуючи сучасні реалії», — зауважили у відомстві.

Проєкт наказу розмістили на офіційному вебсайті Міноборони.

Зауважується, що проєкт Стратегії має багато спільного з Концепцією військової кадрової політики Міноборони на період до 2025 року, котру 14 вересня 2021 року затвердив колишній міністр оборони Андрій Таран.

Так, у документ майже без змін перенесли впровадження в ЗСУ нової системи грошового забезпечення на американський манір, обов’язкову ротацію на посадах в межах військового звання та військово-облікової спеціальності, прив’язку кар’єри до терміну перебування у військових званнях («зростай або йди») тощо.

Окрім цього, саме згідно з цією концепцією у ЗСУ створюють центри рекрутингу, також планують створити командування та пункти рекрутингу.

Нагадаємо, гроші, що отримують наші військовослужбовці в період дії воєнного стану, складаються з двох частин:

  • щомісячне грошове забезпечення;
  • додаткова винагорода — надбавки, встановлені на період воєнного стану. Зараз це 30, 50 і 100 тис. грн.

Без автора