Страта військовополоненого мечем: Офіс генпрокурора розпочав розслідування

post-img

2 хв читати

Сьогодні, 17 вересня, стало відомо про ймовірну страту українського військовополоненого мечем російськими окупантами. Офіс генерального прокурора розпочав розслідування.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Офісу генпрокурора.

Зазначається, що Донецька обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Згідно з дописами Telegram-каналів, які опублікували інформацію про страту українського захисника, воєнний злочин було скоєно у місті Новогродівка. На оприлюднених фотографіях на одній з рук загиблого військового була липка стрічка. Зокрема на ньому було відсутнє військове екіпірування.

“Злочинний режим продовжує цілеспрямовану політику зі знищення всього українського, демонструючи на увесь світ свою надзвірячу жорстокість та цинічно зневажаючи будь-які цінності та норми цивілізованого світу. Наша мета – знайти і покарати кожного, хто причетний до цих злочинів. Світ має бачити звірства окупантів і рішуче реагувати на кожен такий випадок”, – заявив генеральний прокурор Андрій Костін.

Наразі проводяться слідчі та розшукові дії, а також досліджуються обставини злочину для встановлення причетних та винних осіб.

Без автора