єОселя: 6,6 тис. українських родин отримали доступні кредити на придбання житла від початку року

post-img

2 хв читати

Зпочатку 2024 року за програмою доступних кредитів єОселя українці отримали 6 649 кредитів на придбання житла на понад 11,3 млрд грн. Зокрема, 4783 українці отримали кредити на придбання житла на вторинному ринку, 1412 — перший продаж, також 454 кредити було видано на придбання житла у об’єктах, що зводяться. Про це повідомив заступник Міністра економіки України Андрій Телюпа.

«Загалом за весь час реалізації програми доступних кредитів єОселя вже майже 13 тис. українських родин отримали кредити на суму понад 20,8 млрд грн на придбання житла. Програма єОселя є частиною політики «Зроблено в Україні», яка направлена на розвиток українського виробника. Тож крім того, що українці мають змогу придбати житло на вигідних умовах, вітчизняна галузь будівництва отримала додатковий стимул до розвитку завдяки цій програмі», — зазначив Андрій Телюпа.

За умовами програми кредити на житло за пільговою обліковою ставкою під 3% річних можуть взяти військовослужбовці ЗСУ за контрактом та силовики, педагоги, медики, науковці, інші категорії громадян — під 7% річних.

За час дії програми кредити під 3% отримали:

  • 7347 військовослужбовців та силовиків
  • 1120 педагогів
  • 1067 медиків
  • 271 науковець

Кредити під 7% отримали:

  • 2652 українці з інших категорій
  • 274 ВПО
  • 243 ветерани

Зокрема, за минулий тиждень українці отримали 156 кредитів на 285 млн грн на придбання житла у Київській області — 46 кредитів, Києві — 41 кредит, Львівській області — 10 кредитів, Івано-Франківській області — 9 кредитів.

Довідково

Програма єОселя є однією зі складових політики «Зроблено в Україні», яка спрямована на стимулювання попиту на українські продукти і одночасно на створення сприятливих умов для розвитку виробництва. Програма стартувала в жовтні 2022 року. Реалізовують її у Міністерстві економіки спільно з Міністерством цифрової трансформації та ПрАТ «Укрфінжитло». Банками-партнерами єОселі є Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank, Укрексімбанк, Sense Bank, Банк Кредит Дніпро, МТБ Банк, ТАСКОМБАНК і BISBANK.

Без автора