Уряд пропонує зміни для цифровізації у сфері спорту

1 хв читати

У парламенті зареєстровано урядовий законопроект № 12054 «Про внесення змін до Закону України «Про фізичну культуру і спорт» щодо визначення загальних засад впровадження та адміністрування електронних інформаційно-аналітичних систем та сервісів, електронних реєстрів».

Законопроект створює основу для подальшого впровадження електронних інформаційно-аналітичних систем та реєстрів у сфері фізичної культури та спорту.

Важливі нововведеннями законопроекту, зокрема:

  • впровадження терміну «Система Е-спорт»;
  • впровадження можливості використовувати державні інформаційні ресурси в державному управлінні сферою фізичної культури і спорту;
  • створення правових підстав для взаємодії з публічними електронними реєстрами та інформаційно-комунікаційними системами органів державної влади;
  • оновлення визначення терміну «спортивна споруда» та унормування деяких питань використання Електронного реєстру спортивних споруд.

Отже, Мінмолодьспорту зможе збирати, обробляти та зберігати дані, необхідні для управління в сфері фізичної культури та спорту.

Очікується, що реалізація змін сприятиме розвитку цифрових послуг, полегшить доступ до спортивних ресурсів та підвищить прозорість в управлінні спортом в Україні.

 

author-img

Femida.ua

редакція Femida.ua