Галузевий мегапул активів чотирьох банків із кондитерським виробництвом у заставі – на торгах 10 жовтня

post-img

2 хв читати

Галузевий мегапул, до складу якого увійшли активи чотирьох банків – АТ «МР БАНК», АТ «МЕГАБАНК», ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК», АТ «БАНК СІЧ», – що ліквідуються Фондом гарантування вкладів виставлено на торги у системі Prozorro.Продажі 10 жовтня 2024 року. Лот GL20N1126587 складається з прав вимоги та майнових прав за кредитними договорами, укладеними з суб’єктами господарювання і дебіторської заборгованості суб’єктів господарювання. Спільна ознака виставлених на торги у складі мегапулу активів – КВЕД боржників (переробна промисловість).

У забезпечення виконання зобов’язань перед банками оформлено житлову та комерційну нерухомість, майнові права на нерухоме майно, депозит, обладнання, транспорт, товари, фінансову поруку тощо. Заставне майно знаходиться у різних регіонах України. Серед застави, зокрема:

  • житловий будинок з надвірними будівлями та спорудами загальною площею 45,8 кв м в Тернопільській обл.;
  • нерухомість та устаткування кондитерського виробництва у м. Дніпрі, а саме: адміністративно-побутовий корпус загальною площею 6 450,1 кв м, трансформаторна підстанція і головний корпус загальною площею 29 232,9 кв м, холодильно-компресорна будівля загальною площею 1 711,4 кв м, приміщення підготовчого відділення загальною площею 453,0 кв м, вагові, склад, градирні, масложироуловлювач, електро- та автонавантажувачі, обладнання харчової промисловості у різному технічному стані та інше рухоме та нерухоме майно;
  • нежитлові приміщення, приміщення складу, блок інженерного забезпечення, цех ватину в Дніпропетровській обл. загальною площею 4 452 кв м;
  • нежитлові будівлі, адміністративно-побутова будівля, трансформаторна підстанція, будівля щитової, загальною площею 1 273,7 кв м  в Чернігівській обл.;
  • право на отримання у власність нежитлової будівлі деревообробного цеху готовністю 90%, загальною площею 352 кв м у Закарпатській обл. тощо.

Звертаємо увагу, на продаж виставлено не передане у заставу за кредитним договором майно, а право стягнути з боржника заборгованість або заставне майно у судовому чи позасудовому порядку.

Початкова ціна лоту – 622,7 млн грн.

Торги будуть проходити за голландською моделлю аукціону. Участь в аукціоні можуть узяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім російської федерації або осіб, пов’язаних з державою-агресором.

Детальна інформація про активи та умови участі у торгах – за посиланням. Публічні паспорти активів доступні для перегляду тут.

Кошти, отримані від продажу активів, будуть спрямовані на задоволення вимог кредиторів АТ «МР БАНК», АТ «МЕГАБАНК», ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК», АТ «БАНК СІЧ».

Без автора