НБУ підтвердив сертифікацію відповідності системи управління протидії корупції міжнародному стандарту

post-img

3 хв читати

Національний банк отримав підтвердження сертифікації про відповідність системи управління  протидії корупції міжнародному стандарту ISO 37001:2016 (Anti-bribery management systems – Requirements with guidance for use).

Здійснену в минулому році сертифікацію успішно підтверджено за результатами наглядового аудиту, який проводили аудитори ТОВ “ПІІСІБІ ЮКРЕЙН” (офіційний представник MSECB MANAGEMENT SYSTEMS INC.) відповідно до міжнародних стандартів проведення аудиту. Він тривав з 09 до 16 серпня 2024 року і не виявив жодної невідповідності системи управління протидії корупції Національного банку вимогам міжнародного стандарту.

Звіт аудиторів з відповідними позитивними висновками був затверджений органом сертифікації – MSECB MANAGEMENT SYSTEMS INC. (м. Лаваль, Канада).

Підтвердження сертифікації є свідченням рівня розвитку та зрілості Національного банку як державної інституції.

Проведення наглядового аудиту в Національному банку відбулося за підтримки проєкту USAID “Інвестиції для стійкості бізнесу (IBR)”.

Довідково

ISO 37001:2016 Anti-bribery management systems – Requirements with guidance for use (Системи управління протидії корупції. Вимоги та настанови щодо застосування) – міжнародний стандарт, який встановлює вимоги до створення, впровадження, підтримки, перегляду та постійного вдосконалення системи управління протидії корупції.

ISO 37001:2016 був розроблений технічним комітетом ISO/TC 309, базувався на існуючих настановах Міжнародної торгової палати, Організації економічного співробітництва та розвитку, Transparency International та інших організацій. ISO 37001:2016 був вперше опублікований Міжнародною організацією зі стандартизації (ISO) 15 жовтня 2016 року та є актуальним і сьогодні.

У вересні 2023 року Національний банк України отримав сертифікат відповідності створеної системи управління протидії корупції вимогам міжнародного стандарту ISO 37001:2016.

Без автора