Сайт працює в тестовому режимі
неділя, 15 липня 2018
  • Київ 21:22
  • Нью-Йорк 14:22
  • Лондон 19:22
  • Токіо 3:22
  • Москва 21:22
Від редактора:

За останні декілька місяців у правовому житті нашої країни відбулося багато змін. Позитивні вони чи негативні, покаже практика, але щоб підводити підсумки, має пройти певний час… А от жити з цим ми повинні вже сьогодні.

Ст. 22 Конституції України зазначає: «Права і свободи людини і громадянина, закріплені цією Конституцією, не є вичерпними. Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані. При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод».

Кожного разу, читаючи про реформи та зміни законодавства, ми сподіваємось, що при підготовці чергових документів наші законотворці неухильно дотримуються вищевикладеного принципу, і нам з вами не доведеться писати наукові трактати, аби зрозуміти, як застосовувати те чи інше положення законодавства… Проте на сьогодні, на жаль, це скоріше мрія ніж реальність.

Зміст номера
  1. Новини
  2. Як отримати компенсацію від авіакомпанії за відміну чи затримку рейсу
  3. Представництво у суді по новому. Зловживання процесуальним правами
  4. Судовий наказ у господраьскому судочинстві
  5. Скорочене провадження у господарському процесі
  6. Створення антикорупційного суду не панацея від корупції
  7. Права і совбоди людини як показник стабільності в Україні: окремі теоретичні та практичні проблеми реалізації
Від редактора:

На дворі зима: за вікном кружляє сніг та потріскує мороз. Ми всі починаємо готуватись до новорічних свят. Зазвичай, перед новим роком ми підводимо підсумки року, що минає, та ставимо собі завдання на наступний рік. Ми завжди впевнені в тому, що основні досягення, перемоги та все найкраще у нас попереду.
З того моменту, як місто починає “вдягатись” в новорічні гірлянди, а повітря пахне морозом та мандаринами, про роботу, судові процеси, реформи та суперечності українського законодавства думати вже не хочеться…
Наш колектив теж готується зустрічати 2018 рік і цим номером завершує свій творчий 2017-й…
З Новим роком! І до зустрічі у 2018 році!

Зміст номера
  1. Новини
  2. Відповідальність судді за постановлення завідомо неправосудного рішення
  3. Законодавче регулювання спадкування авторського права
  4. Відповідальність засновників юридичної особи за борги підприємства. Закордонний досвід
  5. Приватний виконавець – колектор?
  6. Поширення неправдивої інформації через Інтернет. Хто і за що має відповідати…
  7. Юридична освіта на сучасному етапі
  8. 43 «практично корисні» поради бізнесмену…, які не можна виконувати в жодному випадку