понеділок, 19 листопада 2018
  • Київ 22:08
  • Нью-Йорк 15:08
  • Лондон 20:08
  • Токіо 5:08
  • Москва 23:08

№ 1 (12) 2018

Від редактора

За останні декілька місяців у правовому житті нашої країни відбулося багато змін. Позитивні вони чи негативні, покаже практика, але щоб підводити підсумки, має пройти певний час… А от жити з цим ми повинні вже сьогодні.

Ст. 22 Конституції України зазначає: «Права і свободи людини і громадянина, закріплені цією Конституцією, не є вичерпними. Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані. При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод».

Кожного разу, читаючи про реформи та зміни законодавства, ми сподіваємось, що при підготовці чергових документів наші законотворці неухильно дотримуються вищевикладеного принципу, і нам з вами не доведеться писати наукові трактати, аби зрозуміти, як застосовувати те чи інше положення законодавства… Проте на сьогодні, на жаль, це скоріше мрія ніж реальність.

Зміст номера
  1. Новини
  2. Як отримати компенсацію від авіакомпанії за відміну чи затримку рейсу
  3. Представництво у суді по новому. Зловживання процесуальним правами
  4. Судовий наказ у господраьскому судочинстві
  5. Скорочене провадження у господарському процесі
  6. Створення антикорупційного суду не панацея від корупції
  7. Права і совбоди людини як показник стабільності в Україні: окремі теоретичні та практичні проблеми реалізації