середа, 22 травня 2019
  • Київ 10:24
  • Нью-Йорк 3:24
  • Лондон 8:24
  • Токіо 16:24
  • Москва 10:24

У розрахункових документах буде виключено реквізит «Код банку»

19 Квітня 2019

Національний банк України оновлює вимоги до заповнення реквізитів розрахункових документів у зв’язку із запровадженням в Україні міжнародного номера банківського рахунку IBAN.

З 1 листопада 2019 року в розрахункових документах буде виключено реквізит «Код банку».

Відповідні зміни планується внести до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті.

Мета змін – уникнути дублювання реквізитів під час оформлення розрахункових документів на переказ коштів та привести нормативні акти Нацбанку у відповідність до вимог міжнародних стандартів у банківській сфері.

Міжнародний номер банківського рахунку IBAN уже містить інформацію з кодом банку. Використання цього стандарту завдяки скороченню реквізитів має зробити зручнішим оформлення розрахункових документів.

Для України IBAN складається із 29 літерно-цифрових символів: коду країни, контрольного розряду, коду банку та номера рахунку. Запровадження IBAN дасть можливість гармонізувати український платіжний простір з європейським.

Читайте також:

Нацбанк запроваджує IBAN – міжнародний номер банківського рахунку

Запровадження номера банківського рахунка IBAN відтерміновано