вівторок, 16 липня 2019
  • Київ 23:25
  • Нью-Йорк 16:25
  • Лондон 21:25
  • Токіо 5:25
  • Москва 23:25

Аграріям пропонується 6 нововведень щодо розподілу держпідтримки

4 Липня 2019

У Міністерстві аграрної політики працюють над внесенням змін у Порядок використання коштів для розвитку фермерських господарств.

Зокрема, у профільному відомстві пропонують такі зміни:

  • додати зернові кооперативи до отримувачів фінансової підтримки;
  • компенсувати кооперативам частину вартості за закуплену техніку та обладнання іноземного виробництва;
  • збільшити розмір компенсації кооперативам за придбану техніку та обладнання з 70% до 80%;
  • збільшити суму відшкодування за насіння із 80 тис. грн до 160 тис. грн;
  • додати новостворені фермерські господарства до отримувачів бюджетної субсидії на 1 га оброблюваних угідь;
  • збільшити термін кредиту на витрати пов’язаних з будівництвом і реконструкцією виробничих об’єктів сільськогосподарського призначення з 3-х до 5-ти років.