Аграрний комітет ВР просить зберегти існуюче Міністерство аграрної політики та продовольства України

post-img

1 хв читати

Сьогодні Комітет ВР з питань аграрної та земельної політики звернувся до Президента України Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо збереження існуючого Міністерства аграрної політики та продовольства України.

В повідомленні Комітету йдеться про те, що в умовах війни необхідним є забезпечення ефективного функціонування державних інституцій, зокрема Мінагрополітики, адже Україна – аграрна держава, в якій сільське господарство та продовольчий сектор є життєво важливим.

Також Україна взяла на себе зобов’язання щодо членства в Європейському Союзу, в рамках яких українському законодавству необхідно буде повністю відповідати законодавству ЄС у сфері сільського господарства.

Повноцінне функціонування профільного Міністерства аграрної політики та продовольства України є надзвичайно важливим для аграрного бізнесу та громадської спільноти, бо саме Міністерство формує аграрну політику, забезпечує функціонування аграрного сектору у військовий час та відповідає за продовольчу безпеку країни, – вважають члени Комітету.

author-img

Femida.ua

редакція Femida.ua