Арештоване майно “Межигір’я” передали у державне управління

2 хв читати

Завершився процес передачі в управління державному парку-пам’ятці “Межигір’я” активів, які були арештовані судом у кримінальному провадженні щодо президента-втікача Віктора Януковича.

Про це повідомили у Нацагентстві з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Зокрема, йдеться про рухоме майно, яке було арештоване у межах кримінальних проваджень щодо Януковича після Революції Гідності і за збереження якого з 2014 року стали відповідальними активісти за власною згодою.

“Підписання документів про передачу державного майна в управління державному парку-пам’ятці “Межигір’я” стало фінальним заходом в роботі міжвідомчої комісії, яка впродовж двох місяців працювала на території об’єкту”, – йдеться у повідомленні.

За час роботи комісії було перевірено наявність та оглянуто арештовані активи (майно), які знаходяться на території парка-пам’ятки і є складовою інфраструктури паркового комплексу та використовується в тепло-, електро-, водопостачанні та водовідведенні, а також є складовою інтер’єрів житлових будівель та облаштуванням приміщень охорони державної установи.

Тобто це майно, яке знаходиться на державних землях та забезпечує безперебійну роботу об’єкта природно-заповідного фонду України – парка-пам’ятки “Межигір’я”.

Загальна кількість оглянутого комісією рухомого майна станвить більше 25 тисяч одиниць, яке розміщено у 121 будівлях та спорудах.

Найбільший за кількістю рухомого майна об’єкт – музей “Хонка”. Ця будівля загальною площею 3100 кв.м є головною спорудою парку-пам’ятки, налічує 76 приміщень та понад 3,6 тисяч одиниць рухомого майна.

Також в процесі роботи комісією виявлено понад 500 цінних обʼєктів рухомого майна, які раніше не були описані. Зокрема, витвори мистецтва, ікони, вітражі у церкві, барельєфи, предмети інтерʼєру, люстри, а також об’єкти управління системами водопостачання та опалення, тобто цінне майно, яке також буде стягнуто в дохід держави.

З моменту офіційного відкриття всі надходження від функціонування державного “Межигір’я” надходитимуть в державну скарбницю. 

Без автора