неділя, 22 вересня 2019
  • Київ 10:55
  • Нью-Йорк 3:55
  • Лондон 8:55
  • Токіо 16:55
  • Москва 10:55

Бізнес зможе поскаржитися на рейдерство онлайн

5 Вересня 2019

Бізнесу надають можливість поскаржитися на рейдерство онлайн – уряд прийняв постанову, яка затверджує спрощену процедуру спілкування з Комісією Мін’юсту з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації.

Тепер скаргу можна буде внести не тільки письмово, як раніше, а й в електронному форматі. До неї потрібно буде докласти скан-копії підтверджуючих документів і підписати весь пакет кваліфікованої електронним підписом.

«На наступному тижні ми вийдемо з окремою комунікацією щодо рейдерства. Сьогодні була технічна постанова, яка окремі якісь прогалини усувала», — сказав Прем’єр-міністр Олексій Гончарук. За його словами, робота славнозвісної «Антирейдерської комісії» була дуже забюрократизованою, заяву було подати складно.

Також планується, що до складу Комісії можна буде вводити не тільки чиновників Мін’юсту, а й громадських діячів, представників інших державних органів тощо.