середа, 22 травня 2019
  • Київ 10:30
  • Нью-Йорк 3:30
  • Лондон 8:30
  • Токіо 16:30
  • Москва 10:30

Бізнес зможе репатріювати дивіденди на суму до 12 млн євро на місяць

10 Травня 2019

У межах валютної лібералізації Національний банк підвищив ліміт на репатріацію дивідендів з 7 до 12 млн євро на місяць.

Повідомляється, що дане послаблення не буде критичним для збереження макрофінансової стабільності, водночас воно сприятиме поліпшенню інвестиційного клімату в Україні.

Це вже друге збільшення ліміту упродовж цього року – у лютому НБУ зільшив ліміт на репатріацію дивідендів з 7 млн дол. США до 7 млн євро на місяць.

«Вільне управління отриманими в Україні прибутками – надзвичайно важливе питання для іноземних інвесторів. Збільшений ліміт у 12 млнєвро на місяць фактично задовольняє потреби усіх працюючих в Україні підприємств з іноземними інвестиціями. Проте ми розуміємо, що існування цього регуляторного обмеження безумовно є певним бар’єром для нових інвесторів, і наша ціль – його повне скасування», – зазначив заступник голови НБУ Олег Чурій.

Відповідна постанова НБУ № 66 від 07.05.2019 набула чинності з 8 травня 2019 року.