Чи можна відмовитись від українського громадянства з-за кордону: юристи дали відповідь

post-img

2 хв читати

Чоловіки з подвійним громадянством відтепер не зможуть відмовитися від українського паспорта з-за кордону. Для цього їм потрібно буде їхати в Україну.

“Вони повинні знятися з місця реєстрації в Україні та відповідно врегулювати питання військового обліку в ТЦК, щоб оформити постійне проживання за кордоном”, — зазначає “Голос Америки” після консультації з юристами.

Водночас для жінок таких обмежень немає, вони й надалі зможуть відмовитись від другого громадянства за довіреністю. Як зазначається, паспорт США не означатиме підтримку від Штатів у намаганні виїхати з України, якщо йдеться про військовозобов’язаних чоловіків від 18 до 60 років.

Вказується, що Україна скасувала виняток щодо “проживання за кордоном” для виїзду з країни осіб з подвійним громадянством.

Раніше люди з подвійним американсько-українським громадянством могли в’їхати в Україну, а потім виїхати з неї, якщо зняли з реєстрації своє місце проживання в Україні та зареєстрували місце проживання у США. Однак ця схема перестала працювати 1 червня.

Без автора