субота, 20 жовтня 2018
  • Київ 20:10
  • Нью-Йорк 13:10
  • Лондон 18:10
  • Токіо 2:10
  • Москва 20:10

Депутат хоче заборонити пропаганду гомосексуалізму, щоб захистити дітей

8 Червня 2018

Кримінальний кодекс та КпАП пропонується доповнити новими статтями щодо заборони пропаганди одностатевих сексуальних відносин. Ця та інші новації містяться в законопроекті № 8442 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту суспільної моралі та традиційних сімейних цінностей», який 7 червня вніс в парламент нардеп Олександр Вілкул.

На думку депутата, в Кодексі України про адміністративні правопорушення повинна з’явитися нова  стаття, згідно якої спрямована на дитину пропаганда одностатевих сексуальних стосунків, що може негативно вплинути на фізичне та психічне здоров’я моральний та духовний розвиток дитини, тягне за собою накладення штрафу – до 100 неоподаткованих мінімумів (на громадян) та 500 – 1000 неоподаткованих мінімумів (на юросіб). А якщо пропаганда виражається в публічній демонстрації образу життя осіб, які ведуть одностатеві сексуальні стосунки, – штраф збільшується.

Схожа стаття пропонується і до Кримінального кодексу, якщо вищезазначені дії будуть умисно вчинятися повторно протягом року. Покарання – арешт строком до 3-х років або позбавлення волі на строк від 3-х до 5-ти років, при обтяжуючих обставинах покарання посилюється.

Також законопроектом забороняється і криміналізується виробництво і поширення продукції, яка пропагує одностатеві стосунки; передбачається вилучення із законодавства термінів «сексуальна орієнтація», «ґендерна ідентичність», «ґендерна рівність» тощо – «як таких, що несуть виключно ідеологічне та антинаукове навантаження».

Окрім того, проект містить багато інших змін, зокрема, щодо збільшення допомоги при народженні дитини, безкоштовного харчування школярів, піклування про дітей-сиріт і т.п. У пояснювальній записці стверджується, що «прийняття законопроекту сприятиме забезпеченню посилення захисту суспільної моралі, охороні сім’ї та традиційних для України сімейних цінностей».