неділя, 22 вересня 2019
  • Київ 11:17
  • Нью-Йорк 4:17
  • Лондон 9:17
  • Токіо 17:17
  • Москва 11:17

Депутати пропонують податкові пільги задля здешевлення послуг спортивних клубів

14 Листопада 2018

Депутати пропонують звільнити від оподаткування ПДВ операції з постачання послуг у сфері фізичної культури та спорту, в тому числі у спортивних клубах, спортивних залах, спортивних комплексах, басейнах, підприємствами, установами, організаціями незалежно від форми власності та джерел фінансування.

Такі спрощення планується поширити на ФОП, для яких надання зазначених послуг є основною діяльністю.

Відповідний законопроект № 9278, яким передбачені зміни до ст. 197 Податкового кодексу, зареєстровано у парламенті.

Очікується, що прийняття змін спонукає вказані заклади встановити доступну для більшості населення вартість своїх послуг.

«Внаслідок реалізації представленого законопроекту очікується зменшення вартості таких послуг на 5 – 10 %, що, призведе до збільшення кількості споживачів послуг у цій сфері щонайменше на 60 – 70 %, і, як наслідок, дозволить подолати загрозливу статистику смертності в Україні», – говориться в пояснювальній записці.