Сайт працює в тестовому режимі
неділя, 15 липня 2018
  • Київ 22:00
  • Нью-Йорк 15:00
  • Лондон 20:00
  • Токіо 4:00
  • Москва 22:00

Депутати вирішили посилити кримінальну відповідальність нетверезих водіїв

4 Липня 2018

Парламент 4 липня прийняв за основу законопроект № 7064 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання смертності на дорогах».

Законопроектом пропонується посилити кримінальну відповідальність за порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння або у стані, викликаному вживанням наркотичних або інших одурманюючих засобів.

Заплановані наступні зміни до Кримінального кодексу:

– доповнити КК новою статтею 286-1, виокремивши порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило середньої тяжкості тілесні ушкодження або заподіяли смерть потерпілого, вчинені в стані алкогольного сп’яніння або в стані, викликаному вживанням наркотичних або інших одурманюючих засобів, та передбачити кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 10 років;

– в частині 2 ст. 286-1 КК вказати: якщо особа, яка позбавлена права керувати транспортним засобом за діяння, передбачене частиною першою цієї статті, не маючи права на керування транспортним засобом керувала ним, – передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк 5 років з позбавленням права керувати транспортними засобами пожиттєво.

Також передбачається внести зміни до Закону України «Про основи національної безпеки України», визначивши загрозами національним інтересам і національній безпеці України – неефективність державної політики щодо забезпечення безпеки дорожнього руху, зростання аварійності на автомобільних дорогах.