понеділок, 15 липня 2019
  • Київ 1:18
  • Нью-Йорк 18:18
  • Лондон 23:18
  • Токіо 7:18
  • Москва 1:18

Державна податкова служба розпочне роботу в липні

10 Травня 2019

Державна податкова служба (ДПС) запрацює орієнтовно з початку липня 2019 року. За словами новопризначеного голови ДПС Сергія Верланова, необхідно зареєструвати ДПС як юридичну особу, перевести як мінімум 30% кадрового складу Державної фіскальної служби у нове відомство, а потім уряд має своїм указом запустити роботу нового органу.

8 травня Кабінет Міністрів України призначив Сергія Верланова головою ДПС як переможця конкурсу.

«Податкова служба потребує прозорості та відкритості, як і митна служба. Завдання стоїть – організувати європейську службу: відкриту, прозору та доброзичливу до бізнесу», – зазначив під час засідання уряду Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман.

В свою чергу, в.о. голови ДФС Олександр Власов наголосив: «Ми  очікуємо не лише процесу розділення, що було вимогою МВФ, а й продовження реформування. Це надзвичайно важкий, відповідальний процес, адже податковий блок забезпечує понад 49% всіх доходів держбюджету і 57% – зведеного. Водночас, це і надзвичайно цікавий процес. Ми знаходимося в постійному контакті з бізнесом і весь цей час прислухалися, консультувалися і, більше того, виконували вимогу бізнесу».