субота, 24 серпня 2019
  • Київ 16:36
  • Нью-Йорк 9:36
  • Лондон 14:36
  • Токіо 22:36
  • Москва 16:36

ДФС розпочала операцію, яка допоможе убезпечити «білий» бізнес від недобросовісної конкуренції

10 Червня 2019

В Україні розпочата операція «Бастіон», що дозволить перекрити канали постачання на територію України товарів поза митним контролем. Попередження потрапляння на український ринок нелегальної продукції, яка ввозиться поза митним контролем, а отже є необлікованою, дозволить убезпечити «білий» бізнес від недобросовісної конкуренції.

Операція «Бастіон» буде реалізована на всій митній території України: пункти пропуску через державний кордон України, митні пости, відділи (сектори) митного оформлення, місця доставки товарів, місця накопичення та реалізації товарів, ввезених на митну територію України з порушенням чинного законодавства тощо.

Серед цілей спецоперації – створення прозорого кордону за рахунок відкритості процедур, швидкості та безпечності, зменшення людського фактору та діджиталізація процесів митного оформлення та адміністрування податків.

За словами в.о. Голови ДФС Олександра Власова, підстав для побоювань у білого бізнесу у зв’язку з проведенням операції не повинно бути. А от тим, хто використовує «сірі» чи «чорні» схеми, доведеться припиняти свою нелегальну діяльність.

Представники бізнесу висловили зацікавленість у проведенні такої операції, оскільки діяльність тіньового ринку завдає значної шкоди не лише бюджету країни, але й чесним підприємствам, які сплачують усі податки. Однак ця операція не має створювати перешкоди та незручності білому бізнесу.