субота, 20 жовтня 2018
  • Київ 20:03
  • Нью-Йорк 13:03
  • Лондон 18:03
  • Токіо 2:03
  • Москва 20:03

Для військових встановлено вітання «Слава Україні – Героям слава», а слово «товариш» замінено на «пан»

4 Жовтня 2018

Парламентом 4 жовтня прийнято Закон «Про внесення змін до статутів Збройних Сил України».

Даним законом внесено зміни до Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України, Статуту гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України та Стройового статуту Збройних Сил України, якими встановлено нове військове вітання «Слава Україні» – «Героям слава», а також впорядковано Ритуал підняття Державного Прапора України.

Аналогічне вітання запроваджено і для поліцейських – шляхом внесення доповнень до Закону «Про Національну поліцію».

Окрім того, у вищеназваних статутах Збройних Сил України замінено слово «товариш» словами «пан (пані)» у відповідному відмінку та числі.