субота, 20 жовтня 2018
  • Київ 20:29
  • Нью-Йорк 13:29
  • Лондон 18:29
  • Токіо 2:29
  • Москва 20:29

Для виробництва ветеринарних препаратів потрібна ліцензія

12 Жовтня 2018

Постановою уряду від 3 жовтня 2018 року № 808затверджені Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з виробництва ветеринарних препаратів.

Дія цих Ліцензійних умов поширюється на суб’єктів господарювання, що зареєстровані в установленому законодавством порядку як юридичні особи (незалежно від їх організаційно-правової форми та форми власності), які провадять чи мають намір провадити господарську діяльність з виробництва ветеринарних препаратів, та на фізичних осіб-підприємців, які провадять чи мають намір провадити таку діяльність.

Для отримання ліцензії на провадження господарської діяльності з виробництва ветеринарних препаратів суб’єкт господарювання подає  органу ліцензування заяву про отримання ліцензії та необхідні документи за вказаним у Ліцензійних умовах переліком.

Також в документі визначено:
– організаційні вимоги щодо провадження господарської діяльності з виробництва ветеринарних препаратів;
– технологічні вимоги щодо провадження господарської діяльності з виробництва ветеринарних препаратів;
– кадрові вимоги.

Врегулювання суспільних відносин, пов’язаних з виробництвом ветеринарних препаратів та контролем якості виробленої продукції, забезпечить стабільність та прозорість провадження господарської діяльності з виробництва ветеринарних препаратів. Крім того,  сприятиме забезпеченню потреб ветеринарної медицини якісними та ефективними препаратами, що є важливим для якості та безпечності харчових продуктів тваринного походження, призначених для споживання людьми.

Постанову прийнято відповідно до Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності».