понеділок, 18 лютого 2019
  • Київ 1:24
  • Нью-Йорк 18:24
  • Лондон 23:24
  • Токіо 8:24
  • Москва 2:24

Дніпропетровську область запланували переіменувати в Січеславську

7 Лютого 2019

Верховною Радою прийнято постанову «Про включення до порядку денного десятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання законопроекту про внесення змін до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Дніпропетровської області) і про його направлення до Конституційного Суду України».

Відповідний законопроект № 9310-1, поданий 165 народними депутатами, передбачає нову назву області – Січеславська.

Конституційний Суд України повинен надати висновок щодо відповідності законопроекту вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

Нагадаємо, що обласний центр області Дніпропетровськ переіменовано у Дніпро. Саме тому іншим законопроектом № 9310 пропонувалось назвати область Дніпровською.