понеділок, 24 лютого 2020
  • Київ 10:47
  • Нью-Йорк 3:47
  • Лондон 8:47
  • Токіо 17:47
  • Москва 11:47

«Електронна акцизна марка» запрацює з 1 травня

14 Лютого 2020

1 травня 2020 року запрацює система «Електронна акцизна марка» для захисту споживачів від контрафактної алкогольної продукції.

Відповідне рішення уряду передбачає нанесення на марку акцизного податку для алкогольних напоїв двох додаткових елементів: QR-код та штрих-код. У цих кодах будуть зашифровані реквізити марок.

Запровадження таких кодів є необхідною передумовою для створення системи контролю за обігом підакцизних товарів.

Для одержання акцизних марок, перевірки сплати акцизу та звітування виробник використовуватиме Електронний кабінет платника податків. Таким чином паперових заявок на отримання марок з часом не буде.

Система «Електронна акцизна марка» будуватиметься за компонентним (модульним) принципом. Це означає, що базовий, початковий функціонал можна буде розширювати, наприклад, для погашення акцизної марки під час її продажу з використанням РРО.