п'ятниця, 26 квітня 2019
  • Київ 5:19
  • Нью-Йорк 22:19
  • Лондон 3:19
  • Токіо 11:19
  • Москва 5:19

«Електронне малятко»: батьки новонароджених зможуть отримати всі послуги онлайн

7 Лютого 2019

Уряд підтримав та подасть до парламенту розроблений Мін’юстом проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо створення сприятливих умов для отримання послуг, пов’язаних з народженням дитини».

Проект, який назвали «Електронне малятко», дасть можливість батькам новонароджених під час державної реєстрації народження отримати повний комплекс необхідних послуг.

Розроблений законопроект дає можливість українським громадянам отримати сервіси з реєстрації місця проживання, отримання допомоги при народженні дитини, реєстрації народження дитини в електронній системі охорони здоров’я, реєстрації дитини як платника податків і отримати посвідчення батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї.

Після прийняття законопроекту парламентом кожна українська сім’я зможе в себе вдома через Інтернет зайти в електронний кабінет, ідентифікувати свою особу електронним ключем, подати одну уніфіковану заявку. У ній слід вказати ім’я дитини та перелік послуг, які батьки хочуть отримати. Ця заявка буде опрацьована всіма відповідними службами, а батьки отримають послугу без необхідності відвідувати різні державні установи.

Таку заявку можна буде подати як в органі державної реєстрації актів цивільного стану, так і в закладах охорони здоров’я.