понеділок, 24 лютого 2020
  • Київ 10:00
  • Нью-Йорк 3:00
  • Лондон 8:00
  • Токіо 17:00
  • Москва 11:00

Електронний нотаріат в Україні планують запровадити до кінця 2020 року

13 Лютого 2020

Мін’юст працює над удосконаленням системи нотаріату. Зокрема, готується перехід України до електронного нотаріату.

«Поступово ми переходимо до системи електронного нотаріату. Крім того, в найближчому майбутньому нотаріуси зможуть завіряти електронні документи», – розповів Міністр юстиції Денис Малюська.

Міністр зауважив, що відповідний законопроект вже підготовлено. У разі, якщо Верховна Рада України зможе його прийняти протягом декількох місяців, робоча система електронного нотаріату з’явиться до кінця поточного року.

Окрім того, нотаріусам можуть передати право реєструвати шлюби та розлучення – але тільки ті, де взаємна згода, де немає неповнолітніх дітей і будь-яких суперечок.

Теги: