понеділок, 18 лютого 2019
  • Київ 1:20
  • Нью-Йорк 18:20
  • Лондон 23:20
  • Токіо 8:20
  • Москва 2:20

Філії комунальних підприємств не зможуть здійснювати державну реєстрацію

30 Листопада 2018

Скасовано можливість здійснювати державну реєстрацію філіями юридичних осіб публічного права – відповідні зміни внесено постановою уряду від 21.11.2018 № 979 до Порядку акредитації суб’єктів державної реєстрації та моніторингу відповідності таких суб’єктів вимогам акредитації.

Окрім того,державна реєстрація прав на нерухоме майно та юридичних осіб тепер проводитися суб’єктами державної реєстрації в межах областей, міста Києва.

Мета змін – протидія рейдерству, захист майнових прав власників і користувачів нерухомості і бізнесу. За озвученою Міністерством юстиції статистикою, 90% рейдерських дій у сфері держреєстрації здійснювалось саме через КП.

Зазначимо, що згідно чергового антирейдерського законопроекту  також передбачено виключення КП та їх філій з переліку суб’єктів здійснення реєстраційних дій.