Фонд гарантування вкладів фізичних осіб оприлюднив оновлений перелік боржників

post-img

2 хв читати

Станом на 01 квітня 2024 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб оновив списки всіх позичальників, керівників та колишніх акціонерів неплатоспроможних банків, які мають повернути свої борги згідно з рішенням судів. Перелік містить дані щодо боржників (як фізичних, так і юридичних осіб), незалежно від розміру їхньої заборгованості, які на дату формування списку не погасили в повному обсязі суму боргу, визначену судовими рішеннями.

Фонд веде претензійно-позовну роботу з повернення активів неплатоспроможних банків з метою задоволення вимог кредиторів, і станом на 01 квітня 2024 року є чинними 3469 судових рішень судів різних інстанцій про стягнення заборгованості з боржників банків, що ліквідуються, на загальну суму 64,3 млрд грн.

Позичальники за кредитами у банках, що ліквідуються Фондом, мають змогу відтермінувати продаж права вимоги за кредитом або й взагалі уникнути продажу, здійснюючи погашення заборгованості відповідно до умов кредитного договору або згідно з умовами реструктуризації боргу, які пропонує Фонд.

author-img

Femida.ua

редакція Femida.ua