понеділок, 15 липня 2019
  • Київ 1:18
  • Нью-Йорк 18:18
  • Лондон 23:18
  • Токіо 7:18
  • Москва 1:18

ФОП можуть списати близько 7 млрд боргів за ЄСВ

11 Травня 2019

Неактивним фізичним особам-підприємцям хочуть списати 7,4 млрд грн заборгованості за єдиним соціальним внеском, що накопичилась з 2016 року. Про це повідомив Данило Гетманцев, який в команді новообраного Президента України Володимира Зеленського відповідає за податкову політику.

«Є багато людей, які реально не здійснювали діяльність. Є ті, хто реєстрував ФОПи ще в 14-15 роках і забув про них, їм весь цей час ніхто нічого не говорив, зараз же по закінченні трьох років, коли вже минають терміни давності за цими нарахуваннями, про них згадують і відправляють податкові повідомлення, і реально нічого зробити не можна, тому що за законом вони повинні платити. Нам здається, що неправильно платити податок за ту діяльність, яка не здійснювалася», – зазначив юрист.

Вказане питання ще має пройти громадське обговорення, після чого буде розроблений остаточний варіант законопроекту.