неділя, 22 вересня 2019
  • Київ 10:50
  • Нью-Йорк 3:50
  • Лондон 8:50
  • Токіо 16:50
  • Москва 10:50

Громадяни України можуть пред’являти в банках закордонні паспорти

9 Вересня 2019

Відтепер банківські установи можуть обслуговувати фізичних осіб – резидентів як на підставі паспорта громадянина України (у формі ID-картки або книжечки), так і на підставі паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Про це йдеться у листі Національного банку України від 4 .09.2019 № Р/25-0006/45577, мета якого – усунення непорозумінь, які раніше виникали у разі пред’явлення закордонного паспорта.

Відповідними роз’ясненнями НБУ підтверджується рівнозначність використання громадянами України обох паспортних документів.

Ввідомості «по батькові» фізичної особи-резидента, які не містяться у паспорті громадянина України для виїзду за кордон, можуть встановлюватися банками на підставі інших офіційних документів, зокрема – про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків.

При цьому не можуть бути використані громадянином України для встановлення його особи при отриманні банківських послуг наступні документи: посвідчення водія, особи моряка, особи з інвалідністю чи учасника Другої світової війни, посвідчення, видане за місцем роботи фізичної особи.