понеділок, 24 лютого 2020
  • Київ 9:33
  • Нью-Йорк 2:33
  • Лондон 7:33
  • Токіо 16:33
  • Москва 10:33

IBAN допоможе працівникам обирати банк для виплати зарплати

11 Лютого 2020

Національний банк України має намір оптимізувати порядок переказу коштів роботодавцем на виплату заробітної плати працівникам. Це пов’язано із запровадженням в Україні міжнародного номера банківського рахунку за стандартом IBAN.

Тепер клієнт банку (роботодавець) отримав змогу формувати відомість на зарахування заробітної плати працівникам підприємства (організації, установи) із зазначенням номера рахунку працівника за стандартом IBAN, у тому числі на рахунок, який працівник самостійно відкрив у банку за власним вибором.

Право громадян самостійно відкривати рахунок у будь-якому банку для отримання заробітної плати  передбачене законодавством, але на практиці часто не реалізовується.

Щоб виправити цю ситуацію, НБУ незабаром внесе зміни до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті.