понеділок, 18 лютого 2019
  • Київ 0:16
  • Нью-Йорк 17:16
  • Лондон 22:16
  • Токіо 7:16
  • Москва 1:16

Іноземну валюту можна буде обміняти в поштових відділеннях

7 Лютого 2019

З 7 лютого у населення з’явилась можливість купувати і продавати іноземну валюту не лише в банках і пунктах обміну валют, а й у поштових відділеннях.

Така новація реалізується в рамках переходу до нової ліберальної системи валютного регулювання, передбаченої Законом України «Про валюту і валютні операції».

Крім цього, оператори поштового зв’язку тепер зможуть проводити перекази коштів у іноземній валюті та національній валюті.

Оператори поштового зв’язку зможуть отримувати від НБУ ліцензію на здійснення валютних операцій за наступних умов:
– наявності в них не менше 50 структурних підрозділів, розташованих на території від 50% областей України;
– отримання не менше ніж 50% доходів від діяльності у сфері надання послуг поштового зв’язку;
– відповідності вимогам до фінансового стану, структури власності, ділової репутації (в тому числі їхніх керівників і власників істотної участі) та професійної придатності керівників.

Окремою постановою НБУ встановлені вимоги до операторів поштового зв’язку в частині структури власності, ділової репутації, професійної придатності та фінансового стану.