середа, 19 вересня 2018
  • Київ 12:35
  • Нью-Йорк 5:35
  • Лондон 10:35
  • Токіо 18:35
  • Москва 12:35

Кабмін подаватиме проект Держбюджету 15 вересня

12 Вересня 2018

Кабінет міністрів подаватиме проект Закону про Державний бюджет України на 2019 рік до Верховної Ради вчасно, як того вимагає законодавство, – 15 вересня.

За словами Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, уряд розраховує, що весь бюджетний процес буде системним, а дискусії – конструктивними.

«Розраховуємо, що бюджетний процес буде системним. 15 вересня ми внесемо проект закону (до Верховної Ради). За місяць буде його перше читання, дебати, дискусії. Ми будемо стояти на позиціях реалістичності бюджету і неможливості роздавання видатків, що є принциповим питанням», – сказав Володимир Гройсман.

Повідомляється, що в проекті бюджету будуть збережені пріоритетні програми фінансування – в тому числі ті, що розпочаті цього та минулого року. При цьому фінансування армії дещо перевищить 5% ВВП, а мінімальна зарплата збільшиться до близько 4170 грн.