понеділок, 24 лютого 2020
  • Київ 10:31
  • Нью-Йорк 3:31
  • Лондон 8:31
  • Токіо 17:31
  • Москва 11:31

Книгу відгуків і пропозицій в ресторанах скасують

11 Лютого 2020

Книгу відгуків і пропозицій у ресторанах планується скасувати – Мінекономрозвитку оприлюднило відповідний проект наказу.

На думку міністерства, сучасні технології здатні цілком реалізувати контроль споживача за обслуговуванням, який має можливість звернутися до Держпродспоживслужби, на урядову телефонну гарячу лінію, ДПС, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, суду тощо. Більше того, в умовах ринкової конкуренції підприємці самі зацікавлені в покращенні якості обслуговування клієнтів.

Втім, залишаються вимоги до наявності Куточка покупця, в якому розміщують інформацію про найменування власника або уповноваженого ним органу, адреси і номери телефонів органів, що забезпечують захист прав споживачів.

Нагадаємо, що минулого року скасовано обов’язкове застосування книги відгуків та пропозицій суб’єктами господарювання сфери торгівлі.