Кияни надіслали понад 220 тисяч заявок на відмову від паперових рахунків-повідомлень за житлово-комунальні послуги

post-img

3 хв читати

Жителі понад 220 тисяч помешкань Києва відмовились від отримання паперових рахунків-повідомлень за житлово-комунальні послуги і користуються їх аналогами в електронному вигляді. Про це повідомляє комунальний концерн «Центр комунального сервісу» (ЦКС).

Можливість відмовитись від паперових рахунків-повідомлень на користь їх електронних аналогів ЦКС запровадив у липні минулого року. Станом на сьогодні ЦКС отримав понад 220 тисяч заявок на відмову, що складає близько 20% загальної кількості помешкань, за якими здійснюються нарахування.

У ЦКС наголошують: електронний рахунок має такий самий вигляд, що і паперовий, та має таку ж юридичну силу. Його можна переглянути в будь-який час через особистий кабінет споживача. Крім того, для виготовлення 220 тисяч паперових рахунків необхідно сировини в еквіваленті до півсотні дерев. Тому вибір на користь електронного рахунку має екологічний аспект, суттєво зменшуючи кількість використаного паперу і знищених для цього дерев.

Щоб направити заявку про відмову від паперового рахунку повідомлення, необхідно:

При відмові на електронну пошту споживача, зазначену при реєстрації в особистому кабінеті, прийде відповідне повідомлення з деталізацією.

Електронний рахунок оновлюватиметься в особистому кабінеті щомісяця до дев’ятого числа. Якщо споживач є власником кількох особових рахунків, то відмовитись можна за всіма адресами або лише за обраними.

Відеоінструкція, як відмовитись від паперових рахунків-повідомлень, за посиланням:  https://www.youtube.com/watch?v=9dxkx6Ju4h4

Без автора