Київрада планує реформувати корпоративне управління найбільшими комунальними підприємствами

post-img

2 хв читати

Київська міська рада восени планує здійснити реформу корпоративного управління найбільшими комунальними підприємствами.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, йдеться про зміну критеріїв для утворення наглядових рад комунальних підприємств та їх утворення на умовах прозорості й підконтрольності киянам.

«Станом на сьогодні критерії, відповідно до яких на базі комунальних підприємств мають бути утворені наглядові ради, морально застарілі. Вони не враховують ані життєдіяльність в умовах війни, ані економічні виклики. Утім, система управління комунальними підприємствами вимагає адаптації до цих викликів. Отже, скоро контролювати діяльність найбільших комунальних підприємств Києва будуть наглядові ради, утворені містом», – наголосив Володимир Бондаренко.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради розповів, що на початку вересня цього року відповідні проєкти рішень Київради винесуть на громадське обговорення.

«Робота над відповідними змінами тривала останні пів року. До неї долучили як спеціалістів міських структур, так і незалежних експертів. Попри те, що законодавством України, на відміну від акціонерних товариств, утворення наглядових рад саме в комунальних підприємствах не конкретизоване, Київрада має вдосконалити власний порядок їх утворення. Зокрема, йдеться як про делегування членів наглядових рад органом управління, так і конкурсний відбір незалежних членів наглядових рад. Ними можуть бути як українські, так і закордонні експерти у відповідній галузі», – додав Володимир Бондаренко.

Без автора