п'ятниця, 15 листопада 2019
  • Київ 20:30
  • Нью-Йорк 13:30
  • Лондон 18:30
  • Токіо 3:30
  • Москва 21:30

Майно боржників продаватимуть через електронні аукціони «Прозорро»

4 Жовтня 2019

Майно боржників буде продаватися через електронні аукціони «Прозорро.Продажі» – Кабінетом Міністрів прийнято постанову «Питання функціонування електронної торгової системи з продажу майна боржників у справах про банкрутство (неплатоспроможність)», розроблену на виконання вимог Кодексу України з процедур банкрутства.

Мета змін – створення конкурентних і сприятливих умов для організації та проведення аукціонів з продажу майна боржників у справах про банкрутство.

Державне підприємство «Прозорро.Продажі» визначено відповідальним за забезпечення функціонування електронної торгової системи.

Крім того, постановою визначено порядки функціонування електронної торгової системи, процедуру авторизації електронних майданчиків та вимоги до їх операторів, надання доступу авторизованим електронним майданчикам до системи та розмір плати за такий доступ. Також встановлено порядок організації та проведення аукціонів з продажу майна боржників у справах про банкрутство (неплатоспроможність) та сплати винагороди операторів авторизованих електронних майданчиків, розмір гарантійного внеску, порядок його сплати та повернення.

Електронна торгова система починає працювати вже зараз, а перші продажі відбуватимуться за кілька тижнів.

Продаж майна боржників у справах про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюватиметься на електронних аукціонах з моменту введення в дію Кодексу України з процедур  банкрутства – з 21 жовтня 2019 року.