неділя, 15 грудня 2019
  • Київ 3:05
  • Нью-Йорк 20:05
  • Лондон 1:05
  • Токіо 10:05
  • Москва 4:05

Мін’юст анонсував створення приватних СІЗО

29 Листопада 2019

Міністерство юстиції планує масове закриття в’язниць і скорочення персоналу, а також створення приватних СІЗО.

Такі новації заплановані у зв’язку з недостатнім фінансуванням пенітенціарної системи, заявив Міністр юстиції Денис Малюська в ході презентації планів Міністерства.

“Ми плануємо спробувати дати можливість працювати приватним СІЗО. По суті, це буде щось на зразок готелів, які добре охороняються, де особи, у яких є кошти, зможуть перебувати і очікувати вироку суду. За рахунок цих коштів частково ми зможемо покривати витрати і перебування осіб, які будуть перебувати в звичайних СІЗО”, – сказав глава Мін’юсту.

Міністр зазначив, що поки це буде пілотний проект, щоб побачити, наскільки ця бізнес-модель працює. Якщо експеримент виявиться успішним, така практика буде у всій Україні.