вівторок, 15 жовтня 2019
  • Київ 6:13
  • Нью-Йорк 23:13
  • Лондон 4:13
  • Токіо 12:13
  • Москва 6:13

Мін’юст обіцяє захищати бізнес в Україні

8 Жовтня 2019

Діалог з бізнесом є невід’ємною складовою діяльності державних структур, в тому числі Міністерства юстиції, адже юридичні питання є чи не найбільш значущими у роботі підприємств, наголосив Міністр юстиції України Денис Малюська під час зустрічі з бізнесом.

За його словами, Міністерство юстиції робить важливі кроки в напрямі покращення бізнес-середовища в Україні та залучення інвесторів. Зокрема, налагоджено роботу Державної виконавчої служби та оновлено склад Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації.

У додаток до прийнятого парламентом антирейдерського Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту права власності» для захисту від шахрайства буде проведено аудит державних реєстрів та підвищено рівень безпеки даних. Також у майбутньої планується запуск електронної системи нотаріату та проведення окремих реєстраційних дій без втручання людини.

Одна з цілей Мін’юсту – захист сторін договору та зменшення шкоди, завданої порушенням контрактів. Для досягнення цілі планується, зокрема, забезпечити неухильне дотримання Україною інвестиційних угод.

Міністр також нагадав, що минулого тижня було прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні», який спростить ведення бізнесу та поліпшить інвест-клімат в країні. Цей закон передбачає підвищення якості та швидкості господарського судочинства; зниження вартості кредитних ресурсів, скасування пайового внеску, додатковий захист прав міноритарних акціонерів, збільшення кількості товариств з обмеженою відповідальністю, що діють на підставі модельного статуту.