Міноборони розробляє нові сухпайки – врахують медичні та релігійні потреби військових

2 хв читати

Міністерство оборони України оголосило про зміну підходу до формування сухпайків для військовослужбовців – буде враховано їх релігійні, медичні та етичні потреби. 

У межах цієї ініціативи планується значне розширення асортименту сухпайків, що дозволить забезпечити військових більшою різноманітністю продуктів, зокрема рослинними, кошерними та халяльними наборами.

Нові сухпайки стануть доступними військовослужбовцям із грудня 2024 року, коли завершиться процес розробки та затвердження асортименту.

ДОТ спільно з Міноборони вже провели консультації з представниками релігійних та громадських організацій, представниками ринку.

«Наша мета – забезпечити всі потреби наших військовослужбовців, враховуючи їхні переконання, здоров’я та етичні принципи. Знаємо, що багато наших військових дотримуються різних релігійних традицій або мають особливі дієтичні потреби. …Це не лише питання харчування, але й поваги до переконань кожного бійця», – підкреслив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

«Ми наближаємось до європейських стандартів, де людина, що має потреби відмінні від спільноти, не ігнорується, а отримує необхідне», – зазначила Галина Літош, директорка з управління портфелем проєктів ДОТ.

author-img

Femida.ua

редакція Femida.ua